Premium sportcentrum Hilversum

Hatha Yoga

Hatha yoga is een tak van yoga die bestaat uit een systeem van oefeningen om beheersing te verkrijgen over de geest en vooral het lichaam.

Hatha yoga: vooral het bevorderen van de gezondheid en het welbevinden

Hatha yoga is een tak van yoga die bestaat uit een systeem van oefeningen om beheersing te verkrijgen over de geest en vooral het lichaam. In het Westen is het vooral deze vorm van yoga die bekendheid heeft gekregen, waardoor men vaak hatha yoga bedoelt, wanneer men over yoga spreekt.

Hatha yoga is een fysieke yogavariant die voor het grootste deel bestaat uit de beoefening van lichamelijke oefeningen en ademhalings-, evenwichts-, ontspannings- en concentratieoefeningen. In het westen is Hatha yoga vooral een populair middel om te onthaasten of stress te verminderen. Daarnaast wordt aan de technieken ook een gunstig effect toegeschreven op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen en treedt er in het algemeen een versoepeling van het lichaam op. Het doel van Hatha yoga is in het Westen is daarom vooral het bevorderen van de gezondheid en het welbevinden.

Hatha yoga is een middel om, met behulp van uitgebalanceerde oefeningen, bewuste ademhaling en geestelijke concentratie meer evenwicht te brengen tussen lichaam en geest. Met behulp van lichamelijke oefeningen kan men leren het evenwicht voelen.


afdrukken
menu Deze maatwerk website wordt onderhouden met de Websitemachine.nl