Premium sportcentrum Hilversum

Jiu-jitsu, 'de zachte kunst', is een gevechtsmethode die bestaat uit zeer veel verschillende technieken om jezelf te verdedigen tegen ongewapende en gewapende aanvallen waarbij je onberekenbare aanvallers onschadelijk maakt.
Denk daarbij aan bevrijdingstechnieken op bijvoorbeeld: wurgingen, omvattingen, pakkingen en gewapende aanvallen met mes of stok. Of het ontwijken van aanvallen met schoppen en stoten.
Niet alleen het verdedigen maar ook het toepassen van de genoemde technieken op een tegenstander zijn een onderdeel van Jiu-Jitsu. Met deze Jiu-Jitsu technieken is het mogelijk een aanvaller onschadelijk te maken en te controleren.

Omdat geweld in onze samenleving aanwezig is zoeken veel mensen een sport waarmee ze zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen. Jiu-Jitsu is een sport voor iedereen. De technieken zijn snel te leren en bijzonder effectief. Om de verschillende technieken goed uit te voeren speelt kracht geen belangrijke rol. Onderdelen zoals balans, controle en concentratie zijn wel heel belangrijk in deze sport.

Door vergelijking van vaardigheden wordt aan schijngevechten een wedstrijdelement verbonden. Hierbij spelen de onderdelen blokkeren, ontwijken van de aanval, reglementair werpen en controle een belangrijke rol.

Van Haren Sport is al jaren, zowel regionaal als ook landelijk, de meest gespecialiseerde Jiu-Jitsu school op het gebied van Jiu-Jitsu. Er sporten zelfs Europese en Wereldkampioenen. De lessen staan ook onder directe leiding van bondscoach Bert van Haren. Er zijn lessen voor de jeugd, voor beginners en voor gevorderden. De jeugdlessen zijn opgedeeld in verschillende leeftijdscategorieën. Elk seizoen wordt afgesloten met een examen.

Hoewel de sportieve tak van het Jiu-Jitsu geen Olympische sport is, zoals het judo, dat ook van het Jiu-Jitsu is afgeleid, is de sport wel vertegenwoordigd bij de World Games. Hierbij zijn de twee varianten mogelijk:

1. het Fighting System, waarbij in rondes het staande gevecht, het grondgevecht en het eindgevecht plaatsvinden
2. het Duo System, waarbij technieken zo perfect mogelijk worden gedemonstreerd.

 


afdrukken
menu Deze maatwerk website wordt onderhouden met de Websitemachine.nl