Premium sportcentrum Hilversum

Judo

Door judo te beoefenen leer je hoe je, zonder al te veel kracht en inspanning, gebruik kunt maken van de kracht van de ander om hem uit zijn evenwicht te brengen en om te werpen.

Judo is een Japans woord en betekent: zachte weg.

Judo is een wijd verbreide sport, die ook in Nederland veel wordt beoefend. Door judo te beoefenen leer je hoe je, zonder al te veel kracht en inspanning, gebruik kunt maken van de kracht van de ander om hem uit zijn evenwicht te brengen en om te werpen. Balans speelt hierbij een belangrijke rol. Het Judospel kun je al gauw spelen. Iedereen heeft wel eens gestoeid. Maar Judo is wel iets meer dan dat. Judo kun je niet uit een boekje leren. Judo moet je doen! (onder deskundige leiding!).

Het is niet alleen het leren van "trucjes", want je moet leren aanvoelen wat het juiste moment is om de ander uit zijn evenwicht te brengen en daarbij natuurlijk zelf in evenwicht blijven. Als je met judo begint kun je al gauw het spel op de grond spelen. Maar voor je staande kunt Judoën, moet je eerst leren vallen . Goed leren vallen is belangrijk om je niet te bezeren als je uit je evenwicht raakt en op de grond terecht komt. Wat ook meteen aangeleerd moet worden is respect voor elkaar.

Judo is een sport waar al vrij vroeg mee begonnen kan worden (vanaf een jaar of 4), maar die ook op latere leeftijd uitstekend te beoefenen is. Er zijn lessen voor de jeugd, verdeeld in verschillende leeftijdscategorieën, en voor volwassenen.


afdrukken
menu Deze maatwerk website wordt onderhouden met de Websitemachine.nl