Premium sportcentrum Hilversum

Pilates

Pilates zorgt voor een optimale lichaamshouding en bewegingsvrijheid. De oefeningen zorgen voor meer controle in de meest instabiele delen van het lichaam en de bewuste ademhaling ondersteunt het geheel.

Pilates oefeningen zorgen voor een evenwichtige ontwikkeling van alle spiergroepen

Pilates is een heel bijzondere bewegingsmethode, die niet te vergelijken is met welke andere trainingsvorm dan ook. De methode bestaat al jaren, maar toch past Pilates perfect in deze tijd van onthaasten, waarin mensen op zoek zijn naar nieuwe methoden om drukte, burn-out en stress te lijf te gaan. Pilates zorgt voor een optimale lichaamshouding en bewegingsvrijheid. De oefeningen zorgen voor meer controle in de meest instabiele delen van het lichaam en de bewuste ademhaling ondersteunt het geheel.

Regelmatige beoefening van Pilates heeft een gunstige uitwerking op je lichaam. Activiteiten als zitten, staan, rennen, sporten, dansen of trainen in een fitnessruimte, versterken alleen sommige spiergroepen maar laten anderen ongemoeid. Pilates oefeningen zorgen voor een evenwichtige ontwikkeling van alle spiergroepen. Door regelmatige oefening zal je houding verbeteren, zal je rechter gaan zitten en soepeler en gracieuzer bewegen. Verbeterde longinhoud en circulatie door de diepe en gezonde manier van ademhalen is nog een belangrijk voordeel. Verder worden de buik- en rugspieren versterkt en houding, evenwicht en controle over het lichaam verbeterd. Mensen die regelmatig Ground Control-Pilates beoefenen zullen ontdekken dat zij direct al hun houding verbeteren. De flexibiliteit van de spieren en gewrichten neemt toe waardoor de beoefenaar minder last zal hebben van nare spanningen in de rug, nek en schouders.

Resultaten zijn opvallend snel merkbaar en voor iedereen verschillend

Daar waar voor de ene persoon de fysieke veranderingen belangrijk zijn, is voor de ander de mentale ‘boost' van belang. Hoe dan ook: je komt letterlijk en figuurlijk beter in je vel te zitten.

In de beginners-les is extra aandacht voor uitleg van de bewegingen, maar ook voor de juiste uitvoering van de oefeningen; Pilates is onderverdeeld in 3 levels, namelijk level 1 is voor de beginner, level 2 als je de basis goed onder de knie hebt en level 3 is voor gevorderden.

Kortom, voor ieder een prettig niveau om te beginnen en door te trainen!


afdrukken
menu Deze maatwerk website wordt onderhouden met de Websitemachine.nl